3e Veteranendag Brunssum 15 september 2018

Welkom bij Stichting Veteranen Brunssum.

 

Onze doelstelling is het bevorderen van de maatschappelijke erkenning en waar-dering voor veteranen. Dit willen wij bereiken door onder andere jaarlijks een Veteranendag te organiseren in Brunssum.

 

Ons doel is ook om de “jongere” veteraan naar Veteranendag Brunssum te trekken.

Het “imago” van veteranen onder de burgers is vaak een eenzijdig beeld van een oude man in een pak met een “V’tje” op zijn revers. Hier willen wij juist verandering in brengen. Wij willen juist laten zien dat de veteraan ook een man of vrouw kan zijn van 19 jaar, 25 jaar, 44 jaar. Een buurjongen, de moeder van een vriendinnetje van je dochtertje, de vriendelijke buschauffeur of gewoon simpel diegene die achter jou staat in de rij bij de kassa.

 

Hoe we dit “imago” willen veranderen is nog niet zo eenvoudig, er lopen relatief weinig jonge veteranen mee in een parade op veteranendag. Brengt me bij het volgende punt, onze missie:

 

Wij willen onze veteranendag breed toegankelijk houden, internationaal en voor jong en oud. Daarom hebben wij een bestuur met relatief jonge veteranen.

We houden een kortere herdenking als anders, veel activiteiten voor kinderen, aandacht voor de partners. We com-municeren veel via Facebook en twitter.

 

Wij hopen op deze manier meer “jongere” veteranen naar Brunssum te trekken.

Dit klinkt allemaal heel mooi en misschien ook wel erg makkelijk en zal het in de praktijk de komende jaren moeten uitwijzen of onze visie haalbaar is en of onze missie zal slagen.

 

Ook zijn wij aanwezig bij andere vete-ranendagen, herdenkingen en andere activiteiten. Houd de site in de gaten voor nieuws en ontwikkelingen.

 

Ons initiatief wordt gesteund door

de gemeente Brunssum.

© 2018 Veteranen Brunssum